Wat houd het vrijwilligerswerk bij Sailing Kids in en hoe meld ik me aan?
Welke vrijwilligers en vaardigheden zoekt Sailing Kids?
-
Tijdens de vaartochten zijn er diverse functies in te vullen. Allereerst is er de medische zorg door verpleegkundigen en artsen. Daarnaast moet er natuurlijk lekker gegeten kunnen worden, de maaltijden zijn een hoogtepunt aan boord dus een veelzijdige kok en koksmaat gaan ook mee. Maar bovenal moet het gezellig zijn en daarom worden er diverse activiteiten bedacht. De activiteitenbegeleider moet dus creatief zijn en kunnen bijspringen waar dat nodig is. Zeilervaring is niet direct een vereiste, maar kan wel handig zijn. Het schip wordt in principe gevaren door de schipper en z'n maat, van tijd tot geholpen door de hele bemanning natuurlijk.
Waar moet ik als vrijwilliger aan voldoen?
-
Behalve goede zin, daadkracht en kunnen werken in teamverband moet elke vrijwilliger binnen zijn eigen functie voldoen aan een aantal eisen. Zie hiervoor het aanmeldingsformulier en ook tijdens het intake gesprek zullen deze vaardigheden aan de orde komen. Daarnaast moet je zelf lekker in je vel zitten en in staat zijn een luisterend oor te bieden.
-
Minimum leeftijd: Voor de vrijwilligers die meegaan als begeleider op de tochten van Sailing Kids is de minimum leeftijd 21 jaar. Ben je jonger? Dan ben je ook van harte welkom! Je kunt ook ook op allerlei andere manieren helpen, bijvoorbeeld bij het organiseren van events of als lid van een promo team op beurzen. Er is altijd wel een leuke activiteit om te doen!
-
Teamwork aan boord: De vrijwilligers die meegaan met de gezinstochten werken in een team, dat de zorg heeft voor gezinnen waarvan een kind ernstig dan wel chronisch ziek is. Dit kan soms heel pittig zijn. Daarbij komt dat de leeftijd van de kinderen die ziek zijn en hun broers en zussen die meegaan ligt tussen de 4 en de 18 jaar. Dan is het fijn als de teamleden wat ouder zijn. Daarom hanteren we een minimum leeftijd van 21 jaar op de tochten.
-
Hoe is de procedure na aanmelding? Afhankelijk van de functie wordt u door de voorzitter of één van de vrijwilligers coördinatoren uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens dit intake gesprek word u o.a. gevraagd de gedragscode voor vrijwilligers te ondertekenen. Ook vragen wij om een recente VOG verklaring te overleggen. Heb je die nog niet, dan kan deze eventueel via de stichting kosteloos worden aangevraagd.
Hoe meld ik mezelf aan als vrijwilliger? Dit kun je doen via onderstaande knop naar het aanmeld formulier;